![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhp4liY-17Qf0j6Ia5TIWDjekxkm3j0efsFT1PXNtQ_EKtqzhcBwwdV7DLAHADBE7EyphRhyer8LiW4vU_FziIVIvVbwKNAHA9xDNVupoYLVQyx2cs3kfMibNo0BM2MeMUntnDh2LS66DbK/s320/IMG_7578.jpg)
Talán emlékeztek (bennem mély nyomokat hagyott…), hogy a múltkori micimackó torta bevonatával órákat kellett vesződni, mivel itt nem igazán lehet semmilyen ételfestéket vagy tortabevonó anyagot venni, így aztán kevertem, kotyvasztottam, színes cukorkákat olvasztottam és úgy készült el a torta. Most aztán, amikor Budapesten voltunk, vettem gyorsan a Szamosnál Gyurmarcit, ami gyakorlatilag színes marcipán gyurma. Gondoltam is, hogy ezzel majd aztán szuper könnyen csak úgy beborítom a tortát. Hát, azért ez sem így volt ám!
Először is megsütöttem a Micimackó formát. Aztán három leheletvékony lapba vágtam, hogy lehetőleg minél több csokitöltelék jusson egy szeletnyi tortára. A töltelék most a dobostorta csokitöltelék receptje alapján készült, ami hihetetlenül finom, cserébe elég macerás elkészíteni… Amikor minden kész volt, akkor jött a marcipánmassza.
Összegyúrtam és jó vékonyra kinyújtottam, majd bevontam vele a tortát. Erre kiderült, hogy a világos marcipánmasszán át tud kicsit ütni a csokikrém. Szóval akkor lebűvészkedtem valahogy a marcipánbevonatot és a sötét csokikrémre gyorsan csináltam egy világosat. Ezek után a marcipánt újra összegyúrtam, kinyújtottam és újra bevontam a tortát, majd persze jött Micimackó kis piros pólója és végül maga a mackó körvonala. Végül szerintem nagyon jól nézett ki, az íze pedig még szuperebb volt.
Megérte a sok munkát, de ha tehetitek soha ne vegyetek micimackó tortaformát!!!!!
Néhány jótanács a marcipános bevonathoz:
- Vizes kézzel dolgozzunk a marcipánnal
- Porcukros sütőpapíron nyújtsuk ki, így nem nagyon ragad majd le
- Inkább több marcipánt vegyünk, mintsem hogy vékonyra kelljen nagyon nyújtani
- A világos marcipán alatti sötét krém át tud ütni a marcipánon
- A különböző marcipánrétegeket, díszeket egyszerűen vízzel tudjuk egymáshoz ragasztani
- A díszítéseket utólag kenjük át vizes egyettel, így szebb lesz a szélük és jobban odaragadnak az alaphoz
- Sose felejtsük el, hogy a torta teljes beterítéséhez a teljes felületet kell nézni (azaz a torta oldalát is és minden kis “beugrót”, amiből például egy Micimackó tortánál sok van)