2009. április 28., kedd

Micimackó torta marcipán tunninggal


Talán emlékeztek (bennem mély nyomokat hagyott…), hogy a múltkori micimackó torta bevonatával órákat kellett vesződni, mivel itt nem igazán lehet semmilyen ételfestéket vagy tortabevonó anyagot venni, így aztán kevertem, kotyvasztottam, színes cukorkákat olvasztottam és úgy készült el a torta. Most aztán, amikor Budapesten voltunk, vettem gyorsan a Szamosnál Gyurmarcit, ami gyakorlatilag színes marcipán gyurma. Gondoltam is, hogy ezzel majd aztán szuper könnyen csak úgy beborítom a tortát. Hát, azért ez sem így volt ám!

 

Először is megsütöttem a Micimackó formát. Aztán három leheletvékony lapba vágtam, hogy lehetőleg minél több csokitöltelék jusson egy szeletnyi tortára. A töltelék most a dobostorta csokitöltelék receptje alapján készült, ami hihetetlenül finom, cserébe elég macerás elkészíteni… Amikor minden kész volt, akkor jött a marcipánmassza.

Összegyúrtam és jó vékonyra kinyújtottam, majd bevontam vele a tortát. Erre kiderült, hogy a világos marcipánmasszán át tud kicsit ütni a csokikrém. Szóval akkor lebűvészkedtem valahogy a marcipánbevonatot és a sötét csokikrémre gyorsan csináltam egy világosat. Ezek után a marcipánt újra összegyúrtam, kinyújtottam és újra bevontam a tortát, majd persze jött Micimackó kis piros pólója és végül maga a mackó körvonala. Végül szerintem nagyon jól nézett ki, az íze pedig még szuperebb volt.

 

Megérte a sok munkát, de ha tehetitek soha ne vegyetek micimackó tortaformát!!!!!

 

Néhány jótanács a marcipános bevonathoz:

-          Vizes kézzel dolgozzunk a marcipánnal

-          Porcukros sütőpapíron nyújtsuk ki, így nem nagyon ragad majd le

-          Inkább több marcipánt vegyünk, mintsem hogy vékonyra kelljen nagyon nyújtani

-          A világos marcipán alatti sötét krém át tud ütni a marcipánon

-          A különböző marcipánrétegeket, díszeket egyszerűen vízzel tudjuk egymáshoz ragasztani

-          A díszítéseket utólag kenjük át vizes egyettel, így szebb lesz a szélük és jobban odaragadnak az alaphoz

-          Sose felejtsük el, hogy a torta teljes beterítéséhez a teljes felületet kell nézni (azaz a torta oldalát is és minden kis “beugrót”, amiből például egy Micimackó tortánál sok van)