![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhO_plVkYaaxDn3YDGwg_3mtL3GFQk4Ftjt5kV_hep_4DoCCq4HTg0C6HAUIn3599JpYeqwW6a3fMCTcrWTQm2ZQL2FxGlNCditATkGYKoF2RrwWBnIb7Wl4e7LGsYUEwJ9qpRAZUOa_N9E/s320/IMG_5027.jpg)
Ha a fenti kérdésre nincs kész válaszod, akkor elárulom: ez a boniato (vagy batata, vagy moniato), vagy egyszerűen lefordítva édes burgonya. Úgy néz ki, mint a krumpli, csak kicsit nagyobb, hosszúkásabb, göcsörtösebb. Többféleképpen lehet elkészíteni, de a legegyszerűbb, hogy félbevágva cukorral megszórva vagy mézzel leöntve megsütjük. Így nagyon hasonlóan készítjük el, mint mondjuk a sütőtököt otthon, csak ez még édesebb és teltebb ízű talán, bár ezzel nyugodtan lehet vitatkozni. Szerintem nagyon finom, mi most a Boniato de Nerja-t próbáltuk ki, de a piacon úgy tűnt, hogy van még vagy hatféle hasonló zöldség, szóval most aztán úgy érezhetjük magunkat, mint Kolumbuszék, akik Közép- és Dél-Amerikában találkoztak ezzel a számukra újfajta növénnyel, indulhat újra a felfedezések kora!