2008. november 22., szombat

Mi ez és mit kell vele csinálni?


Ha a fenti kérdésre nincs kész válaszod, akkor elárulom: ez a boniato (vagy batata, vagy moniato), vagy egyszerűen lefordítva édes burgonya. Úgy néz ki, mint a krumpli, csak kicsit nagyobb, hosszúkásabb, göcsörtösebb. Többféleképpen lehet elkészíteni, de a legegyszerűbb, hogy félbevágva cukorral megszórva vagy mézzel leöntve megsütjük. Így nagyon hasonlóan készítjük el, mint mondjuk a sütőtököt otthon, csak ez még édesebb és teltebb ízű talán, bár ezzel nyugodtan lehet vitatkozni. Szerintem nagyon finom, mi most a Boniato de Nerja-t próbáltuk ki, de a piacon úgy tűnt, hogy van még vagy hatféle hasonló zöldség, szóval most aztán úgy érezhetjük magunkat, mint Kolumbuszék, akik Közép- és Dél-Amerikában találkoztak ezzel a számukra újfajta növénnyel, indulhat újra a felfedezések kora!