Konyhai szárnypróbálgatásaim során belebotlottam egy izgalmasnak hangzó receptbe, a fetás görögdinnye salátába. Először elvetettem az ötletet, de aztán csak nem hagyott nyugodni, így a múlt héten elkészítettem. Ez egy tipikusan hőségben fogyasztandó recept, mondjuk sült húshoz vagy csak úgy magában. Nálunk sajnos pont vasárnapra kicsit szeles lett az idő, így a jól behűtött saláta vegyes ízeivel annyira nem lett ütős, ellenben nagyon szép, piros-fehér-zöld színeivel hihetetlen mutatós étel. Nehéz elképzelni, leírni pedig lehetetlen, hogy milyen ízhatású ez az édes dinnyegömbökből, omlós fetasalátából és markáns mentából álló saláta, úgyhogy akit érdekel, csinálja meg egy forró nyári napon.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRhMqieIN352i-S_J4VQO6nBaiDn9k2d2okOzuxTZXBwVScp3PcKeixuAgGL-QFaiDWCcnML6AI7RbBI97OiMymgDPRVg4cMzsVOZ2j2ePxCRod0bbdgQ7Mo47d0eKm0MC3HdrQZmFTbMa/s320/IMG_8032.jpg)
Fetás görögdinnye saláta
Hozzávalók:
½ görögdinnye
200 gr feta
mentalevelek
fél deci oliva olaj
fél deci rizsecet
bors
Először is daraboljuk fel a dinnyét kockákra vagy dinnyekanállal vájjunk ki belőle golyókat. Erre morzsoljuk rá a feta sajtot és végül öntsük rá az olivaolajból, rizsecetből és őrölt fekete borsból készített salátaöntetet. Jó pár órára vagy akár egy éjszakára is betehetjük hűlni ,hogy jól összeérjenek az ízek.