2010. január 26., kedd

Csirkemájsaláta


Újabb szuper könnyű és finom saláta, amit már jó régen ki akartam próbálni, de valahogy csak most jutottam el ehhez a recepthez (ami amúgy a Le Cordon Bleu sorozatból származik). Azt kell, hogy mondjam, hogy kis családunkban nagy sikert aratott.
Az egész nem több, mint 15-20 perc és kész is a finom, illatos, félig meleg vacsisali.


Hozzávalók:
ízlés szerinti saláták (kb. 1 fejnyi összesen)
20 dkg bacon szalonna, csíkokra vágva
1 dl olaj
kenyérkockák
40-50 dkg csirkemáj
3 dkg vaj
2-3 vöröshagyma
só, bors, fűszerek
2 ek ecet

Vinegrett-mártáshoz
1,5 ek fancia mustár
3 ek borecet
1 dl olaj

A saláta leveleket apró darabokra szedjük, a szalonnacsíkokat ropogósra sütjük, a kenyérkockákat megpirítjuk, majd sózzuk, fűszerezzük. A májakat kis darabokra vágva a vajon gyorsan (2-3 perc alatt) készre sütjük, majd sózzuk-borsozzuk.
A mártáshoz pedig a borecetet a mustárral lassan, apránként kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat is.

És végül a tálra fektetjük a friss ropogós salátákat, ezt meglocsoljuk a mártással, majd rászórjuk a még meleg májat, szalonnát és a kenyérkockákat. Tuti siker, nem fog belőle maradni!