![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqL4rokhjywRu6uotUxVZWYFD05VBN-Y0QLuZv6YZWgUnc1WWLS8GADJ_LAigoiCLm7RxB5qymTecY9lMuM4qdEg56Os87oRpq32lrdPvAPtf9GBFwX3CWX7Dwn_pw_tJNZB6Pl9-SLAER/s320/IMG_7292.jpg)
Ez egy újabb szuperkönnyű, gyors és finom halétel, amit szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni!
A halkészítés terén kezdőként előnyben részesítem azokat a recepteket, ahol
1. be tudom azonosítani a halat (magyarul, spanyolul)
2. előkészített halfiléből elkészíthető (azaz nem nekem kell a hal kifogásával kezdeni a főzést)
3. a hozzávalók kis családom szája íze szerint valók
4. és hát az is előny, hogyha gyorsan, könnyen elkészíthető, mivel általában hétvégén eszünk családilag halat, ilyenkor viszont egy délelőtti séta, csónakázás, strandolás után ugye nem nagyon van türelme a családnak az órákig tartó főzőcskézést kivárni...
És hát íme a recept, ami a fenti kritériumoknak megfelelt:
Mustáros-juharszirupos lazac
Hozzávalók:
5-6 szelet lazac
2 ek dijoni mustár
2 ek juharszirup
pici só és bors
1. a lazacfiléket kiterítjük egy vékonyan beolajozott alufóliára, tepsire.
2. Összekeverjük a dijoni mustárt, a juharszirupot, egy kis sót és borsot és ezzel a sűrű sziruppal egyenletesen bekenegetjük a lazacok tetejét (esetleg oldalát is).
3. Az előmelegített sütőbe betoljuk és 8-10 perc alatt készre grillezzük vagy sütjük.
2. Összekeverjük a dijoni mustárt, a juharszirupot, egy kis sót és borsot és ezzel a sűrű sziruppal egyenletesen bekenegetjük a lazacok tetejét (esetleg oldalát is).
3. Az előmelegített sütőbe betoljuk és 8-10 perc alatt készre grillezzük vagy sütjük.
ENNNNYI!!!
Köretet még nem alkottam hozzá, mert az eredetileg ajánlott keserű salátalevél nekem nem tetszett, így most elsőre egyszerű krumplipürével tálaltam, ami a családnak ízlett, de majd azért ígérem jön még valami finom salátaöntet is hozzá! És legközelebb kipróbálom egy olyan technikával, hogy a lazacfiléket picit bevagdosom, hogy még több szirupot felvegyen, így még dominánsabb lehet ez a nagyon finom édes-pikáns szósz..