2008. december 1., hétfő

Csúnya, de finom, hmmm...

A halételek készítésétől valahogy a kezdetektől fogva távol tartottam magam, mert úgy gondoltam, hogy halat sütni, főzni igazán nagy tudomány. És hát annak ellenére, hogy más ételeknél bátran belevágok bármilyen recept elkészítésébe, itt megállt a tudomány és a bátorságom. Most viszont, amikor Max külföldön van, Virág pedig az óvodában ízlelgeti a spanyol konyha remekeit ebédre, saját szakállamra kipróbáltam az első halas receptemet. Az előzmények a megszokottak voltak, hosszas keresgélés, hogy vajon melyik recept elolvasása után jelzi a gyomrom, hogy ez neki tetszene, aztán szótárazás, vásárlás és sütés.

A recept a Fűszeres sült tőkehal lett végül. És hát nagyon jó választás volt! Ilyen egyszerű és finom étel elég ritka, mert ugye sok olyan finomság van, amin órákig kell dolgozni, aztán fél perc alatt elfogy, de olyan, ami gyors is és finom is… Hát, ez az! Kb. 15 perc alatt teljesen kész. A halfiléket berakjuk egy tűzálló tálba és az előre elkészített szósszal nyakon öntve 5-10 perc alatt készre grillezzük (valószínűleg egyszerű sütés funkcióval is hasonló eredményt kapunk). A szósz pedig most az én esetemben paradicsomszószból nagyon sok petrezselyemből, és joghurtból állt + persze só és bors. Amikor elkészült, akkor még jó sok citromot ráfacsartam, amitől még pikánsabb lett, de enélkül is eléggé ízletes volt már.


Most aztán sajnálom, hogy a kis családom nem kóstolta meg, csak én ehettem belőle, de futok is gyorsan a boltba és veszek még tőkehalat, mert kíváncsi vagyok, hogy nekik hogy ízlik majd holnap…