Vigyázat, ez a desszert iszonyatosan tömény, iszonyatosan csokis! még véletlenül se keverjünk be több adagot és tároljuk a hűtőbe, mert a végén rászokunk és nemcsak ízlésre, de formára is Gombóc Artúrrá változunk. (most már el is döntöttem, hogy lassan kicsit hanyagolnunk kell a desszerteket, mert ennyi desszertet lassan lehetetlen lesz bármennyi sporttal ledolgozni...)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioAtYSBliGhS4U1_R1Vw2jGGmFJN9UvFQw5xrXBIl7sGX2vPQ5yhCRoraLIuTBBmpGVLc8-gp9wiEsHGa1ufvLCN4gFj-xZKABPun8rz87vHStn0tzECcPnAkm-Np8AcGWKSheYXwX06gI/s200/IMG_7797.jpg)
Na azért megosztom veletek a receptet, hátha valaki csokimániás és hízni akar épp..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioAtYSBliGhS4U1_R1Vw2jGGmFJN9UvFQw5xrXBIl7sGX2vPQ5yhCRoraLIuTBBmpGVLc8-gp9wiEsHGa1ufvLCN4gFj-xZKABPun8rz87vHStn0tzECcPnAkm-Np8AcGWKSheYXwX06gI/s200/IMG_7797.jpg)
Molten chocolate cake
Hozzávalók:
2 tojás
2 tojás sárgája
12 dkg vaj
4 ek cukor
4 ek liszt
12 dkg csokoládé (én 6 dkg chilis töltelékűt és 6 dkg normál 70%-os kakaótartalmú étcsokit tettem most bele)
Miközben a sütőt előmelegítjük 230 fokosra és közben vízgőz felett a vajat és a csokit megolvasztjuk, elkészítjük magát a tésztát. A tojásokat, tojássárgákat a cukorral jó sűrű habbá verjük, majd belekeverjük a lisztet és a már megolvadt csokit. Ezt a masszát kell ezután a nagyon lelkiismeretesen kivajazott, kilisztezett kis sütőformákba elosztani (ebből a mennyiségből 4-5 adag lesz, attól függően, hogy mekkorák a formáink). Sütés közben picit még meg fog emelkedni, ezért ne tömjük csordulásig a formákat!
És ezután jön a varázslat: tegyük be a formákat a sütőbe és süssük 5-8 perc közötti időtartamig. Minden recept, amit a témában elolvastam, mást írt, ezért jobb, ha kikísérletezzük magunk, hogy nálunk épp mi működik. Ha hamar vesszük ki, akkor nem kérgesedik meg mindenhol. Hogyha későn, akkor pedig már nem fog folyni a közepe. Valahogy azt az időpillanatot kell eltalálni, amikor már a külseje megszilárdult, de a közepe még kicsit remeg. Szóval itt szívem szerint azt írnám, hogy "amikor már úgy érzed, hogy kész", de ettől a kifejezéstől mindig is rosszul lettem, amikor Anyu elmesélt egy receptet és volt benne néhány "amikor jónak érzed már" fordulat... Na szóval, hogyha kész, akkor vegyük ki a sütőből, borítsuk ki óvatosan egy tányérra és ehetjük is! Nekem 5 kis tálka lett, így az elsőt még Max érkezése előtt sütöttem ki, így kitapasztalva, hogy a mi sütőnkben 7 perc kell a tökélyhez, a következő kettőt még éjszaka megettük, az utolsó kettőt pedig másnap vaníliafagyival. A vaníliafagyis volt az abszolút befutó nálunk!