Nem mintha a spanyol konyhát már unnám, de desszertek terén valahogy inkább olaszos a család ízlése, így aztán a tiramisu és Torta Caprese után egyenesen vezet az út az olasz konyha további gyöngyszemei felé.
Most az epres ricotta torta került épp a figyelmem középpontjába és nem bántam meg, a család véleménye szerint bekerülhet a kis családi receptkönyvbe. És mivel Virág az utóbbi időben nem hajlandó bármit megenni, így aztán kifejezetten nagy elismerésként éltem meg, hogy nagy odaadással, unszolás nélkül tömte magába ezt a finomságot.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1C1gTEAzMxTLsx1m3a782Z0M7UNHoFpEqdduJaLV5v6mDQokseRcpzY1GJz95RYkJcrgDRpen0uNC4X14YOwOZESsNkuySRXvQ6qioy6qQwYBWpzRkjh3jdvLyDBbgw5x-Prm5dKl_Dkk/s320/IMG_7734.jpg)
Ahogy azt már megszokhattuk, a déliek nem mindig vacakolnak sokat az ételekkel, gyorsan összekeverik a hozzávalókat, főzik-sütik és már kész is a finomság. Hát, ez is valami ilyesmi:
Hozzávalók:
500 g ricotta sajt
500 g eper (szerintem málnával még jobb lehet, de itt most épp nem volt a boltban és nem volt türelmem kivárni, míg a piacra is eljutunk)
3 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
2,5 dl tejszín
1 citrom
Először is keverjük össze a ricottát a cukorral, liszttel, tojással és a citrom lereszelt héjával! Ezután ebbe keverjük bele az eper harmadrészét, kis darabokra aprítva és kivajazott, lisztezett formában süssük készre kb. 45 perc alatt (160 fokon)!
Vigyázat, ez nem túl nagy adag, így kb. egy 18 cm-es piteformára elegendő!
Miközben sül a tortánk, készítsük el az öntetet a tortához: a tejszínt kicsit habosítsuk fel, turmixoljuk bele a maradék epret és kicsit cukrozzuk meg és hűtsük be a hűtőben!
A kihűlt tortát mi most a hideg öntettel leöntve, néhány eperszemmel díszítve majszoltuk nagy élvezettel.