És akkor most elkészült ez az epres csoda! Ha otthon is eperszezon van, akkor készítse el, aki él és mozog, mert ez aztán tényleg nagyon finom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz3UtZfhDXyDdJIEalNHP8QJvZVrR0lGM1u8SfIiJkexqGTiGYY2bcXPsXsguJhNoEWb5Osdemg4wDOgnk2uPt9DnAwNdluOZVjfTAOHjOabyL3B2xihWaSA2aA4qi2_Wu0t0PNPZZ0wTX/s200/IMG_7800.jpg)
Mascarponehab eperöntettel
Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):
200 gr mascarpone
200 gr eper
240 gr babapiskóta
200 gr kristálycukor
3 dl tejszín
porcukor
menta
15 gramm eperből vízzel és cukorral sűrű szószt főzünk, majd ezt a szószt átszűrjük, magokat kidobjuk. A piskótákat jól átitatjuk az epersziruppal, majd félretesszük őket, hogy hűljenek ki. Közben jól felverjük a tejszínt, belekeverjük óvatosan a porcukrot, a mascarponét és végül az apróra vágott mentaleveleket.
Ha minden kész, akkor már csak a tálalás van hátra: a tiramisunál jól bevált rétegezés jöhet itt is: egy réteg átitatott piskóta, egy réteg hab, egy réteg piskóta, egy réteg hab. Ha maradt még szirup, azzal nyakon öntjük, néhány eperszemet rádobálunk és beletűzünk egy mentalevelet, aztán jól behűtjük.
Ja, még valami! Bátrabbak kipróbálhatják bazsalikommal is, én most csak a mentát mertem bevállalni, de hogyha valaki bazsalikommal is megcsinálja, írjon, hogy milyen lett!