![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQP5CoNjKVTFcUkdfOC1gNBjtyF9e9fqtwzPLIKLiZ626qYVhvs_b75Ff7HmK65c7gRX3DQPYg0DAXKh6Fnbzj7a_bEHh3qGD1ojNYLCSJZ4nQQ3XAVp5sDytebiblVs0UHzR_xcDAmFZu/s320/IMG_7740.jpg)
Az utóbbi időben rákaptunk a szárított paradicsomra, amit lehet ömagában, azaz aszalt formában eszegetni, vagy csak úgy előételként olajos mártásból kirántva kenyérrel majszolgatni és természetesen lehet vele mindenféle ételt ízesíteni. Eddig még csak kis mennyiségben fogyasztottuk, mivel a boltban a kis üveges kiszerelés található általában, annyira meg még nincs paradicsomszezon, hogy saját paradicsomszárításnak fogtam volna (bár már épp elkezdtem tervezgetni, hogy hogy is fogom ezt majd itthon kivitelezni). És ekkor bukkantam rá a belvárosi piac mellett egy picike boltra, ahol hatalmas mennyiségben lehet előre csomagolva, elfogható áron venni ezt a finomságot. Jól fel is pakoltunk tehát a fél kilós csomaggal és azóta majdnem mindenbe kerül egy kis szárított paradicsom…
Nagyon finom!!!
Íme egy szuper könnyű és szuper finom recept:
Hozzávalók: |
tészta (penne vagy masni, mi most masnival ettük) |
300 g csirkemellfilé |
1 csésze szárított paradicsom |
300 ml tejszín |
spenót |
3-4 gerezd fokhagyma |
só, bors |
Miközben a tésztát megfőzzük, addig egy serpenyőben vajon puhítsuk meg az aprított fokhagymát, majd világosbarnára pirítsuk meg benne a csíkokra vágott csirkét! Ezek után öntsük rá a tejszínt, dobjuk bele az aprított szárított paradicsomot és a spenótot és főzzük még pár percig! Ha már ez is kész,a közben megfőtt és leszűrt tésztát is adjuk hozzá, rottyantsuk össze 2-3 perc alatt és már tálalhatjuk is!