Azaz kezdünk belejönni a halas ételek készítésébe is, már van is jónéhány alaprecept, amiket aránylag gyakran készítek és mindig találok valamit, amivel érdemes próbálkozni.
A nagy fejlemény most az volt, hogy míg eddig általában a kisebb-nagyobb bevásárlóközpontokban frissen filézett halakat vásároltunk, most elmerészkedtünk a nagypiac halas pultjaihoz és ott egy nemrég kifogott egész halat választottunk ki, amit aztán a halárus a kért módon feldarabolt, filézett nekünk. Nagy büszkeséggel tértünk hát haza a mi halunkkal, amit itthon Max még egy kicsit azért szálkátlanított, én pedig közben már melegítettem is a sütőt, kevertem a szószt és 20 perc múlva már eszegettük is a nagy szerzeményt.
Olajbogyós hal
Hozzávalók:
¼ csésze zöld olajbogyó
¼ csésze fekete olajbogyó
2 tk Capribogyó
2 tk aprított fokhagyma
1,5 tk olaj
1 ek balzsamecet
½ csésze paradicsompüré
2 ek aprított petrezselyem
Só, bors
Szárított paradicsom
4-5 halfilé (mi most tőkehalat vettünk)
A sütőt 150 fokra melegítsük elő, majd konyhai mixerrel a hal kivételével az összes hozzávalót jól turmixoljuk össze! A végén sűrű, sötét masszát kell, hogy kapjunk, amivel aztán a halfiléket jól borítsunk be és így süssük a halat kb. 20 percig!
Nagggyon finom! Sajnos annyira finom volt, hogy hipp-hopp megettük az összeset és képet sem tudtunk nektek csinálni, de majd legközelebb...