2009. szeptember 19., szombat

Töltött cukkinikarikák


Van ám még jó ötlet vacsorára, ami ráadásul még gyorsan el is készül, könnyű és finom. Itt van például megint egy, amit millióképpen lehet variálni, és még talán elrontani sem nagyon lehet.


Töltött cukkini


Hozzávalók:

2-3 cukkini

Sonkakockák

Fűszerek

2 dl főzőtejszín

1 tojás

Sajtkockák (bármilyen sajt lehet, akár camembert is)

Néhány szelet kenyér

Mustár



Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, mossuk meg a cukkiniket, vágjuk le a végeiket és fektessük egy kivajazott hőálló tál aljára a karikákra szeletelt cukkinit (a közepükből vájjuk ki a puha, magos részt)! A tölteléket készítsük el úgy, hogy jól összekeverjük a néhány szelet kenyeret 1 tojással, sonkakokcákkal, sajtkockákkal (vagy sajtreszelékkel), mustárral és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borral vagy mondjuk provence-I fűszerkeverékkel.

Ezzel a töltelékkel tömjük meg a cukkinikarikákat, a maradékot rakhatjuk melléjük is, majd az egészet öntsük le a tejszínnel és süssük készre kb. 20 perc alatt, míg meg nem pirul kicsit a teteje.

Szerintem nagyon finom, akárhogy is fűszerezzük, akármivel töltjük és így legalább némi kis cukkinit is csempészhetünk a családi menübe, nem is tűnik annyira fel senkinek.